Είναι η πιο εμπορική ποικιλία μανταρινιού κυρίως επειδή έχουν λίγα κουκούτσια ( έως και καθόλου).
Όλα τα μανταρίνια, καθώς και τα υβρίδιά τους, είναι πηγές βιταμίνης C και βήτα-καροτίνης. Ένα μέτριο μανταρίνι παρέχει 1 γρ. πρωτεΐνες, 13 γρ. υδατάνθρακες, εκ των οποίων τα 2 γρ. είναι φυτικές ίνες και τα 9 γρ. είναι σάκχαρα. Επίσης τα μανταρίνια παρέχουν περίπου 53 θερμίδες ανά 100 γρ
Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Clementines tangerines , are the most popular variety of tangerines, mainly because of they are seedless.
One small tangerine provides 34% of your daily intake of vitamin C. You’ll also get 10% of your daily intake of vitamin A΅. There are small amounts of thiamin, vitamin B6, and folate in a tangerine.
Tangerines contain small amounts of minerals including potassium, calcium, magnesium, and iron. Potassium-rich diets reduce the risk for cardiovascular disease. Calcium is important for healthy bones and teeth. Magnesium helps regulate blood pressure. Iron is important for providing oxygen to muscles.
https://www.verywellfit.com/tangerine-nutrition-facts-calories-and-health-benefits-4115498