Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατά κεφαλή κατανάλωση μήλων είναι 19,5 kg / έτος. Τα μήλα δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά είναι πολύ υγιή σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες. Λόγω της περιεκτικότητας σε μέταλλα, βιταμίνες και άλλα υγιή στοιχεία, τα μήλα είναι ένας από τους πιο πολύτιμους καρπούς για τον άνθρωπο.
Ένα μεσαίου μεγέθους μήλο περιλαμβάνει περίπου. 50 kcal (210 KJ). Η περιεκτικότητα σε νερό 85% σε συνδυασμό με υδατάνθρακες 12% καθιστά το μήλο αποτελεσματικό διψαστικό και συγκρατητή ενέργειας σε ένα. Ως σνακ, το μήλο είναι πάντα η πρώτη επιλογή. Ειδικά μέσα και ελαφρώς κάτω από το δέρμα, υπάρχουν πολλές βιταμίνες (A, B1, B2, C και E). Ειδικά η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που καλύπτει σχεδόν τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων, κάνει το μήλο πολύ ενδιαφέρον για τον καταναλωτή. Άλλα στοιχεία είναι χρήσιμα για την πέψη, η πηκτίνη μειώνει την ποσότητα χοληστερίνης στο σώμα. Τα περιεχόμενα οξέα έχουν αντιβακτηριακή λειτουργία. Η πιο πρόσφατη ανάλυση υπογραμμίζει τη σημασία στοιχείων όπως οι φαινόλες και τα καροτινοειδή που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών κυκλοφοριακών δυσλειτουργιών.
In the European Union, the pro-capita-consumption of apples is 19,5 kg/year. Apples are not only tasty, they are very healthy according to several scientists. Due to the content of minerals, vitamins and other healthy elements, apples are one of the most precious fruits for humans.
A medium-sized apple ocntains approx. 50 kcal (210 KJ). The water content of 85% in combination with 12% carbohydrates makes the apple an effective thirst-killer and energy-holder in one. As a snack, the apple is always first choice. Especially in and slightly under the skin, there are a lot of vitamines contained (A, B1, B2, C and E). Especially the high content of vitamin C, covering almost the daily need of humans, makes the apple very interesting for the consumer. Other elements are useful for the digestion, pectin decreases the amount of cholesterin in the body. The contained acids have a anti-bacteria function. Newest analysis underline the importance of elements like phenols and carotinoids which help preventing from cancer and heart-circulatory distrubances.