Κανέλα Κασσία – Cinnanomum Cassia (Κινεζική Κανέλα)
Η κανέλα κασσία έχει σκουρότερο χρώμα, έχει εντονότερη και πιο πικάντικη γεύση, ενώ το ξύλο της είναι σκληρότερο. Η κασσία βρίσκεται σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδονησία.
Στην αγορά είναι συνηθέστερο να την εντοπίσει κάποιος, επειδή είναι πιο οικονομική, ενώ το έντονο άρωμά της οφείλεται στην ουσία κουμαρίνη η οποία μπορεί να γίνει τοξική, με συνέπεια η κανέλα Κεϋλάνης να αποτελεί και σε αυτή την περίπτωση, καλύτερη επιλογή.
πηγή: https://yourspecialday.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1/
Overview Information
Cassia cinnamon is a type of cinnamon. It is prepared from the dried inner bark of a certain evergreen tree. It is the most common type of cinnamon sold in North America.
Cassia cinnamon is most commonly used for diabetes. It is also used for prediabetes, gas (flatulence), obesity, and many other conditions, but there is no good scientific evidence to support these uses.
In food and beverages, cassia cinnamon is used as a flavoring agent.
How does it work?
Cassia cinnamon contains hydroxychalcone and similar chemicals. These chemicals seem to improve insulin sensitivity. Cassia cinnamon also contains chemicals that may activate blood proteins that increase blood sugar uptake. These effects may improve blood sugar control in patients with diabetes. Cassia cinnamon also contains cinnamaldehyde. This chemical might have activity against bacteria and fungi. It also seems to stop the growth of some types of solid tumor cells.
source: https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1002/cassia-cinnamon