Πιπέρι μαύρο τριμμένο – Black pepper powder

Χύμα / in bulk

Το μαύρο, το πράσινο ή το λευκό πιπέρι προέρχονται από το ίδιο φυτό, η διαφορά στο χρώμα όμως οφείλεται στους διαφορετικούς χρόνους συγκομιδής και στην κατεργασία στην οποία υποβάλλονται οι κόκκοι.
Το μαύρο πιπέρι είναι το πιο δημοφιλές και αυτό που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην Ελλάδα. Είναι ουσιαστικά το πιο κοινό, γνωστό και διαδεδομένο μπαχαρικό. Προέρχεται από τους καρπούς του πιπερόδεντρου, αφού αποξηρανθούν όταν είναι ακόμα πράσινοι.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που οφείλονται στην πιπερίνη και την κουρκουμίνη. Είναι διεγερτικό για το στομάχι και ερεθίζει τους βλεννογόνους αδένες. Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται ως θερμαντικό, διεγερτικό και αφροδισιακό και για το κρύωμα, το φούσκωμα, τους ρευματισμούς και τους πόνους. Σχετίζεται σε πολλές μελέτες με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου και του προστάτη, γι αυτό στην Ινδία παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά καρκίνων αυτού του τύπου. Συνδυάζεται με πιο βαριές σάλτσες, κυρίως ντομάτας, αλλά και κρασιού, με κόκκινα κρέατα, αλλά και με γλυκά. Έχει έντονη πικάντικη και καυτερή γεύση και ταιριάζει σε όλα σχεδόν τα φαγητά. Επειδή το άρωμα του πιπεριού εξατμίζεται γρήγορα, είναι προτιμότερο να το αλέθουμε όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε.

πηγή: http://www.icookgreek.com/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/item/%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%8C

Curiously, black peppercorns come from…wait for it…green peppercorns. Freshly harvested green pepper fruit (Yes, pepper is the seed of vine-growing fruit) turn black after they have been cooked in water, and then left to dry in the sun. Vietnam is the world’s largest exporter of black pepper, though the spice is cultivated across large swaths of Southeast Asia and India.

What they’re best with: Black pepper plays second fiddle only to salt when it comes to the world’s most versatile spices and seasonings. Black peppercorns possess the most concentrated flavor of the bunch, and go with just about anything.

source: https://www.10best.com/interests/food-culture/know-your-peppercorns-when-to-use-black-white-pink-and-green/