Η διατροφική αξία του μαρουλιού ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Το μαρούλι γενικά παρέχει μικρές ποσότητες φυτικών ινών, μερικούς υδατάνθρακες, λίγες πρωτεΐνες και ίχνη λίπους. Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά του είναι η βιταμίνη Α και το κάλιο. Η βιταμίνη Α προέρχεται από β-καροτένιο, του οποίο αν και έχει κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα δεν ξεχωρίζει λόγο του πράσινου χρώματος της χλωροφύλλης. Το β-καροτένιο, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο ανθρώπινο σώμα. Όσο πιο σκούρο πράσινο, τόσο περισσότερο β-καροτένιο έχει.
πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9
Depending on the variety, lettuce is an excellent source (20% of the Daily Value, DV, or higher) of vitamin K (97% DV) and vitamin A (21% DV) (table), with higher concentrations of the provitamin A compound, beta-carotene, found in darker green lettuces, such as romaine.[32] With the exception of the iceberg variety, lettuce is also a good source (10–19% DV) of folate and iron (table).
https://en.wikipedia.org/wiki/Lettuce