Η ρόκα αποδίδει ελάχιστες θερμίδες, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών και βιταμινών όπως Κ, Α και C, Β9 καθώς και καροτενοειδή και πολυφαινόλες που παίζουν σημαντικό ρόλο, ως αντιοξειδωτικά. Περιέχει επίσης σημαντικά μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο και ιώδιο και είναι και πλούσια σε χλωροφύλλη.
https://www.mednutrition.gr/portal/efarmoges/leksiko-diatrofis/15883-roka
Raw arugula is 92% water, 4% carbohydrates, 2.5% protein, and contains negligible fat. In a 100 g (3.5 oz) serving providing only 25 calories, arugula has a high nutritional value, especially when fresh, frozen, steamed, or quickly boiled. It is a rich source (20% or more of the Daily Value, DV) of folate and vitamin K. Arugula is also a good source (10-19% of DV) of the vitamin A, vitamin C, and the dietary minerals calcium, magnesium, and manganese.
https://en.wikipedia.org/wiki/Eruca_vesicaria